Triki in nasveti za še večji sijaj vaših las. Nizke temperature, veter in suh zrak v ogrevanih prostorih vplivajo na vaše lase. Pripravili smo vam trike in nasvete za nego las v hladnejših dnevih.

S pravilno nego boste še pred poletjem ponosni na svoje lase.

Izberite pravi šampon za nego las v hladnejših dnevih

Pozimi se zadržujemo v ogrevanih prostorih, kjer je pogosto zrak suh, kar povzroči še dodaten stres za naše lase. Da lasje ne bi izgubili še več vlage je najbolje, da že pri umivanju las poskrbite za dovolj vlage in uporabite šampon, ki vsebuje olje.

Izjemno nežne formule brez sulfatov in parabenov bodo vaše lase nahranile, prefinjen vonj pa bo očaral vaše čute.

 

Pri umivanju las uporabite mlačno in ne vročo vodo

Vroča voda lahko poškoduje strukturo las, zato priporočamo, da pri umivanju uporabite mlačno vodo, ki neguje naravno strukturo las in jih ne poškoduje že ob pranju. Na ta način se lasje manj elektrijo in so bolj sijoči.

 

Poskrbite za ustrezno nahranjenost las

Uporaba balzama za lase je pozimi bistveni del rutine ob vsakem umivanju las. Balzam za lase jih nahrani od znotraj, saj globinsko prodre v lase. Popravlja strukturo poškodovanih las in jim zagotovi ustrezno vlažnost. Tako bodo vaši lasje kos nizkim temperaturam.

Želite brskati po različnih vrstah šamponov in balzamov?
Preglejte ponudbo kakovostnih izdelkov

Redno negujte konice las

Pomembno je redno striženje konic las in njihova ustrezna nega. Nošenje puloverja, volnenih šalov in kap povzroči še večjo naelektrenost las, posledično pa se konice še hitreje razcepijo. 

 

Prilagodite načine oblikovanja pričeske

Pogosto likanje las, kodranje ali dolgotrajno sušenje so v zimskih mesecih še posebej odsvetovani. Vročina jih namreč lahko poškoduje in razcepi konice. Čudovite kodre lahko dosežete tudi z drugimi pripomočki, na katere navijete lase in jih hitro osušite. Na lase lahko v zimskih mesecih pritrdite tudi kakšen modni dodatek. Pravilna izbira učinkovitega balzama vam prav tako pomaga doseči svilnato gladke lase

 

Odločite se za kvalitetno krtačo ali glavnik

Uporabljate glavnik iz plastike? Plastika spodbuja električni naboj las. Predlagamo, da poskusite krtačo, ki nevtralizira ione. Tisti, ki ne želite investirati v drago krtačo, lahko poskusite z lesenim glavnikom ali krtačo z naravnimi ščetinami.