Pravi profesionalni tretmajski šamponi so šamponi, ki pomagajo odpravljati določene težave las in lasišča oziroma so namenski/specifični.

  • Šamponi so običajno vedno povezani z določenimi dodatnimi izdelki, kot npr. kapljice, maske ali balzami, ki intenzivirajo delovalni učinek. Zavedati se morate, da samo šampon odpravlja približno 20 do 40% težav, če pa so problemi večji je potrebno narediti ustrezen tretma z dodatnimi izdelki. Izjema so specifične linije, kjer dodatnih izdelkov ni potrebno (npr. linija proti mastnim lasem).
  • Tretmajski šamponi so zelo koncentrirani, zato jih je potrebno pred uporabo razredčiti z vodo in šele nato nanesti na lase in lasišče.
  • Šampone je potrebno vedno pustiti delovati na laseh in lasišču od 3 do 5 minut.
  • Test čistosti las: ko po prvem šamponiranju splaknete lase, vzemite pramen las med palec in kazalec, ter nežno povlecite lase navzgor. V kolikor vam lasje med prsti "zaškripljejo" - to pomeni, da je las čist in zato ni potrebno ponovno šamponirati. V kolikor ni zvoka, je potrebno ponovno šamponirati. Bogata pena na laseh ob šamponiranju ne pomeni čistost las!

 

Želite brskati po različnih vrstah šamponov?
Preglejte ponudbo kakovostnih šamponov

  • Tretmajski šamponi so specifični za različne namene, zato jih morate uporabljati samo zase - torej “skriti” od življenjskih partnerjev in otrok, ki poleg tega, da ne vedo kako uporabljati profesionalni šampon, tudi običajno nimajo občutka za količino.
  • Uporabniki, ki pravilno uporabljate profesionalne šampone, bistveno podaljšate “življenjsko dobo” šampona, ki bo v uporabi vsaj 2 meseca. To pa je bistveno več, kakor šamponi, ki s svojimi reklamami želijo le pospešiti in povečati prodajo (saj poznate - zvrhana pest šampona in direktno na lase, ter ekstremno veliko pene, itd.).
  • V primeru, da boste upoštevali naša navodila, boste ugotovili, da je višja cena profesionalnih šamponov upravičena in se bo vaše stanje in struktura las po določenem obdobju zelo izboljšala.