Preberite nasvete za podaljšanje življenske dobe aparatov - negujte strojčke in prihranili boste veliko denarja.

NEGA STROJČKOV

Strojčki so veliko bolj občutljivi, kot so bili pred leti. Večina sodobnih strojčkov zahtev zaradi vsebovane visoke tehnologije zelo redno čiščenje in nego. Strojčki imajo večina tudi vgrajene že senzorje, ki vam bodo sporočili, kdaj je strojček “suh”, vendar je to “zadnje opozorilo” pred poškodbami.Strojčke je potrebno VEČKRAT DNEVNO čistiti in podmazati z oljem ali uporabiti sprej Clippercide (najboljša je izmenična uporaba obeh).

Zavedati se morate, da so rezila iz visoko kvalitetnega jekla, ki mora biti naoljeno, v nasprotnem primeru pride do močnega trenja, zaradi česar, bolj “trpi” motor, hkrati pa je večja verjetnost, da boste uničili rezilno glavo oziroma rezila.Ta uničenost zaradi suhih rezil se dobro vidi pri Panasonic strojčkih, kjer se odstrani zlati premaz, pri strojčkih skupine Wahl (Moser in Wahl) pa počrnijo rezilne glave (v bistvu so "zažgane").

Strojčki, feni, gladilci, kodralniki,...
Preglejte ponudbo kakovostnih elektro aparatov

Zaradi suhosti rezilnih glav imate poleg spremembe videza tudi številne “slabe” posledice, kot so “cukanje” las, strojček ne odstriže več toliko las kot doslej, posledica je tudi segrevanje rezilnih glav in preobremenjenost motorjev.Vse skupaj lahko primerjamo z avtomobilskimi motorji - če v njih nimate olja, tudi avtomobilski motor neha delovati in ni ga proizvajalca na svetu, ki vam bo to upošteval to malomarnost, kot garancijo.

Skratka - negujte strojčke in si boste prihranili veliko denarja!

 

NEGA FENOV

Feni imajo pri vhodu zraka varovalno zaščito za zrak - šobe. Le te je potrebno redno čistiti, saj se nabere na njih prah in lasje, ki so v zraku in ga fen s svojim delovanjem “vsrka”. S tem boste občutno podaljšali življenjsko dobo fenov. Še dodaten nasvet - vsak fen ko ga izklopite po uporabi - počakajte nekaj sekund, da se “vetrnica” znotraj ustavi in šele potem odložite v stojalo ali na pult! S tem se prepreči udar veternice v ohišje.