Včasih so ljudje precej več hodili in na tak način so stimulirali refleksne cone na stopalih, kar je blagodejno vplivalo predvsem na stopala.

Takrat ni bilo toliko kurjih očes, otiščancev, vraščenih nohtov, saj ravno tesna obutev in veliko časa, preživetega v obuvalih, pripomorejo, da pride do tovrstnih težav.

Če so stopala dolgo zanemarjena postane koža suha, pojavijo se lahko glivice in kurja očesa, noht postane odebeljen ali pa se celo vraste in s tem povzorča bolečino.

 

Vsakodnevna nega stopal

Če nimate specifičnih težav je pravilna nega stopal za vas sproščujoča kopel za noge, ki si jo privoščite dva do tri krat mesečno. Redno odstranjujte odmrlo kožo na stopalih in nanašajte negovalno kremo, specializirano za nego kože na stopalih.

Sproščujoča kopel 

Zeliščna kopel z ureo delujo mehčalno in je zelo primeren dodatek h kopelim za čiščenje grobe kože, žulje, trde kože in kot pomoč pri ragadah.
Vsebuje olji evkaliptusa in smrekovih iglic, ki delujeta antiseptično, osvežita utrujene noge in skrbita za dolgotrajno svežino.

V večjo posodo, ki je dovolj velika, da vanjo potopite celotna stopala vse do gležnjev, natočite prijetno toplo vodo. Idealna temperatura se giblje okoli 20 stopinj Celzija.

Stopala so po kopeli pripravljena na piling. 

 

Piling kože

Piling za noge z granatnim jabolkom z naravno vulkansko glino na nežen način odstranjuje odmrle delce kože.
Skupaj z izvlečkom biološkega granatnega jabolka, izvlečkom arnike in biološkim karitejevim maslom, ki obnavlja lipide, zagotavlja intenzivno negovanje – za mehka stopala.

Nanesite na navlažena stopala in vtrite s krožnimi gibi. Na mestih s poroženelo kožo masirajte močneje. Na suhi koži je učinek pilinga še bolj intenziven. Nato kožo temeljito izperite z mlačno vodo.

Zaloga: 7-14 dni

Ruck ogledalo za diabetike

teleskopsko, za pregledovanje podplata
26,90€

 

Pilice in strgala za noge

Odmrlo kožo odstranite s strgalom za kožo.

Priporočljivo si je kožo na podplatu podrgniti po vsakem tuširanju, da odstranimo odmrle celice in preprečimo nastajanje zadebeljene kože predvsem na peti.

Na voljo so vam keramične pile za odstranjevanje trde kože na nogah, ki so praktično neuničljive (razen padec izdelka in direktni mehanski udarci). Ob normalni uporabi jo boste lahko uporabljali dolga leta.

 

Zaloga: 7-14 dni

Ruck ogledalo za diabetike

teleskopsko, za pregledovanje podplata
26,90€

 

Negovalne kreme

Da bo koža še bolj negovana, lepotni tretma zaključite za nanosom negovalne kreme.

Zelo pogosta napaka, ki jo dela žal veliko ljudi je, da kože na stopalih ne mažemo redno oziroma jih mažemo z neustreznimi proizvodi.

Koža na stopalu je drugačna od kože na drugih delih telesa in zahteva tudi drugačne proizvode. Predlagamo, da uporabljate specialne proizvode namenjene negi stopal.

Kako ukrepati v primeru že razpokane kože na petah oziroma ragad

Razpoke na petah oziroma ragade nastanejo zaradi trde kože in pritiska telesne teže. Lahko so zelo boleče, še posebej, če so zelo globoke in občasno zakrvavijo. Pomembno je, da jih začnemo sanirati čim prej, saj s tem preprečimo dodatne bakterijske okužbe in vnetja. S posebnim postopkom odstranimo zadebeljeno kožo, razpoke pa mažemo z mazilom za razpokana stopala.

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite, je, da prenehate s strganjem in drgnjenjem že poškodovane kože. Namesto tega poskusite uporabiti kremo za piling in pustite delovati nekaj ur, da se krema vpije. Redno vlaženje stopal je eden najpreprostejših načinov za zdravljenje suhih in razpokanih pet.


Pomagate si lahko tudi tako, da pred spanjem na stopala nanesete kremo na osnovi olja ali vazelina, nato pa obujete par tankih bombažnih nogavic, da bo vlažilna krema delovala. Nikar ne ignorirajte suhih in razpokanih pet, saj lahko sčasoma razvijete globlje razpoke, kar poveča tveganje za okužbo.

Hladilni gel za stopala

Hladilni gel za noge poživlja in hitro ponovno prebudi utrujena, pekoča in preobremenjena stopala. Negovalni gel za kožo z občutnim učinkom hlajenja zaradi izvlečka listov nepozebnika in kakovostne biološke Aloe Vera. Pusti dolgotrajen občutek svežine in je primeren za vse vrste kože. 

Imate glivice na nogah?

Nasvete za boj proti glivicam si lahko preberete s klikom na spodnji gumb.

Glivice na nogah?
Preverite kaj lahko storite