Glivične okužbe kože stopal in nohtov nog so pogoste ter tudi trdovratne. Skoraj vsak se je že srečal z glivično okužbo. Mnogi se z njimi neuspešno borijo leta in leta.

Glivične okužbe v toplejših mesecih

Glivice na nogah, predvsem na stopalih, nohtih ter med prsti se pogosteje pojavijo v tolpejših mesecih. Najdemo jih tudi povsod drugod, kjer so zagotovoljeni pogoji za njihov obstoj (toplo in vlažno okolje), zato nas lahko doletijo tudi v zimskem času, predvsem pri ljudeh, ki so obuti večji del dneva. 

Glivicam smo podvrženi tudi v primeru slabega imunskega sisitema, neustrezne vrednosti pH kože, slabe higiene ali sladkorne bolezni.

 

Simptomi glivične okužbe

Do glivične okužbe nohtov pride, ko glivice začnejo rasti pod nohtom, kar povzroči, da se noht odebeli, razbarva in skrivi. Koža ob nohtu se lušči in srbi ter postane suha in razdražena. Če se okužba razširi, lahko noht tudi odstopi, kar povzroči bolečino in neprijeten vonj. 

 

Na kakšen način se lahko izognite glivicam?

Vsekakor je boljša preventiva, kot kurativa. Bodite previdni predvsem na površinah, kjer se glivice rade zadržujejo. To so predvsem tuši, kadi, bazeni, savne in podobno. Mokre noge si vedno temeljito obrišite, še posebej med prsti. Vzrok glivične okužbe nog je lahko tudi neprimerna, predvsem pretesna in nezračna, obutev. 

Vsak, ki je že imel težave z glivicami na nohtih, ve, kako težko je najti ustrezen preparat ali recept. V boju proti glivicam nedvomno sodijo tinkture in kreme RUCK Peclavus, ki zaradi njihovega izjemnega protivirusnega, protibakterijskega in protiglivičnega delovanja postali eden od najbolj priljubljenih načinov za hitro in učinkovito glivičnih okužb nasploh.

 

Učinkovito nad glivično okužbo

Proces je navadno dolgotrajen, vendar je zmotno prepričanje, da bo težava izginila sama od sebe. Nasprotno: v bolj zgodnji fazi, kot bomo začeli z odpravljanjem tegobe, večje so možnosti, da odpravimo težavo z uporabo lokalnih sredstev (in se tako izognemo precej agresivni terapiji s peroralnimi sredstvi). 

Težava je še posebej zoprna zaradi nenadzorovanega širjenja okužbe nohta vzdolžno, proti izrastišču nohta. Širjenje okužbe je treba zajeziti, še preden pride do tja, saj lahko le tako omogočimo, da bo na novo narasli noht zdrav (neokužen). Težava pa mine šele, ko okuženi del nohta popolnoma izraste in ga nadomesti na novo zrasli, zdrav noht. 

 

Ključ do uspeha je vztrajnost

Glivice na nogah so namreč zelo trdovratne, zato priporočamo dosledno uporabo preparatov. V boj proti glivicami začnite takoj, ko zaznate simptome, saj za učinkovito odpravo glivic potrebujete nekaj tednov ali celo mesecev. 

 

Prodajne uspešnice v boju proti glivicam, ki so pomagale že mnogim

 

Tinktura ANTIMYX

Prodajna uspešnica v boju proti glivicami je zagotovo tinktura Antimyx s pirokton olaminom, ki je optimalni zaščitni faktor proti kožnim in nohtnim glivicam. Ostali sestavni elementi, ki zavirajo klice in glivice, so bisabolol, olje čajevca in rožmarinovo olje, ki pomirjajo kožo in podpirajo njeno naravno zaščitno funkcijo. 

 

Losjon za nohte - Spirulina

Losjon spirulina deluje z močjo alg proti poškodbam nohtov. Z encimsko zaščito modre alge spirulina je idealen za profilakso pred mikozo in za regeneracijo pri spremembah nohtov. Dragocene sestavine modre alge spirulina dokazano povečajo celično aktivnost, prodrejo skozi noht in tako delujejo tudi v nohtni posteljici

Alga Spirulina obstaja na zemlji že več kot 3,6 miljard let in je s tem ena najstarejših oblik organizmov. Brez posebnih varovalnih lastnosti pred bakterijami, glivicami ali virusi bi imela komaj možnost preživetja. Alga ima neobičajno celično zaščito in pospešeno obnavljanje celic. Ravno te lastnosti “obrambe” in obnove, lahko pomagajo kožnim celicam. Specialne sladkoren molekue ščitijo zdrave kožne celice pred vdorom virusov. Virusi se namreč lahko le razmožujejo, če prodrejo v zdrave kožne celice, ki jih spremenijo v “gosteteljico”, kjer se potem razmnožuje. Tudi napadom glivic in bakterij se alga Spirulina učinkovito in dobro “brani”. Tu pripomorejo pri obrambi lastni encimi alge.

 

Mazilni gel ANTIMYX 

Mazilni gel je zaradi svoje posebne konsistence popoln za osnovo pri tamponadah po obdelavi nohtne gubice. Gel lahko nanašate brez kapljanja, telesna toplota ga utekočini, tako da se zaradi tega porazdeli optimalno. Bisabolol, pirokton olamin in dragoceni olje manuke skrbijo za zaviranje klic in glivic. Olje nageljnovih žbic deluje poleg tega pomirjujoče. S tem se podpira naravno zaščitno funkcijo kože.

 

Olje čajevca

Olje čajevca, čisto poseben izvleček z raznovrstnimi možnostmi uporabe. Deluje antiseptično in blaži draženje. Primerno tudi pri kožnih glivicah in srbečici.

 Nasveti in preparati niso nadomestilo za posvet pri zdravniku ali farmacevtu.